About us (UK below)

Historie.
In mijn jeugd kreeg ik kunst niet mee, naakt al helemaal niet. Op de middelbare school ontwikkelde ik een talent voor het werken met kleur en vorm, vaak surrealistische landschappen. Aan het einde van mijn pubertijd vernietigde ik mijn werk. Wanhopig, door het niet begrijpen van mijn talent, keerde ik me af van kunst.
Pas heel veel later, in het digitale tijdperk, werd de behoefte tot creatie weer groot. Fotografie werd bijzaak en ontwikkelde ik mij tot digitaal kunstenaar.

Jovadre is feitelijk een kunstenaarsechtpaar.
In 2018 maakten zij een fotodocumentaire en brachten daarover een  fotoboek uit. Je kunt dat boek hier aanschaffen.

Gedurende een 15-tal jaren exposeerden zij hun foto’s door heel Europa. Van een klein museum in Italië, tot grote Hilton hotels in veel hoofdsteden. Deelname aan kunstbeurzen zoals Basel, Beying, Frankfurt, Kopenhagen en Amsterdam gaf veel exposure. Dergelijke grote exposities vragen tijd en veel geld, vooral dat laatste was een reden om vanaf 2018 grootschaligheid te mijden.

Na een 2 jarig fotoproject met dansers, verdween de fotografie naar de achtergrond en werd beeldbewerking de hoofdactiviteit.

Op dit moment werkt hij met eigen beeldmateriaal aan een serie “Nude, but not naked”. De beeldbewerking leidt tot kunstwerken in de stijl van Naïve kunst, Neo-exprosessionisme, Magisch realisme, althans volgens de galeries die mij vertegenwoordigen.

Het vrouwelijk lichaam wordt door bijna iedereen prachtig gevonden. Vaak wordt het naakt, sensueel, uitdagend, getoond, met een commerciële boodschap. Mijn werken laten zien dat naakt ook kunst kan zijn, ontdaan van alle seksuele interpretaties en commerciële boodschappen. Dat probeer ik te versterken door bijpassende achtergronden te creëren. Werken krijgen van mij vaak geen titel mee, de kijker kan zijn eigen beleving van het werk maken zonder gestuurd te worden door de maker.

Werkwijze
Ik werk erg intuïtief, het beeldmateriaal dat ik wil gebruiken bedenk ik vooraf. Pas achter mijn PC / Photoshop ontstaat de creatie. Meestal eerst een (lichte) vervorming van de houding. Dan het zoeken naar de kleurcombinaties.
En als laatste het maken van een achtergrond. Achtergronden maak ik graag met afwijkende penselen. Ook maak ik veel gebruik van mijn archief. Het toeval (???) wil dat ik al vroeg begon met fotograferen van bijzondere achtergronden zoals muren, muurschilderingen, objecten.

Exposities en kunstbeurzen:
Affordable Art Amsterdam, Brussel, Art Basel, Londen, Frankfurt. Vrijwel alle Hilton hotels in hoofdsteden van Europa en Hilton Peking, klein museum Italië, deelnemer atelierroute Huizen.
Vertegenwoordigd in Nederland door Dutch Luxury Design, Buren. Vanaf begin 2022 in Spanje door Monat Gallery Madrid, en Italië door Context Art Gallery, Treviso, verder nog door Interculural Artgallery, Albanië. Eveens vanaf begin 2022 is er een samenwerking met Artist Attic. 

Werken worden vrijwel dagelijks geplaatst op Instagram en Facebook, waaronder veel voorstudies.
Deze site wordt regelmatig bijgewerkt.

 

About us

Jovadre is actually an artist couple.
In 2018 they released their 1st photo book, a documentary.
You can buy that book here.

They work together in photography, digital image editing and digital creation.
He more in the foreground, albeit the styling and design, the critical final test.
She has good spatial insight, is good figure drawing, has an eye for proportions.

She has been involved in sculpting for a long time and making creations with clay and textile hardener.
He has been photographing from an early age, it was only at a later age that hobby photography became a passion.
Eventually he evolved more and more into a digital artist.

About 15 years they exhibited their work throughout Europe. From a small museum in Italy,
to large Hilton hotels in many capitals. Participation in major fairs such as Basel, Beying, Frankfurt,
Copenhagen and Amsterdam gave a lot of exposure.
Such large exhibitions each time required more time and a lot of money, especially the latter was a reason for this
large scale to avoid from 2018.
They remain participants in the annual Atelier Route in Huizen and are regularly present at major art markets in the Netherlands.
New work is posted on Instagram and Facebook almost daily.
This site is updated once every 2 weeks.

A long-term project has come to a halt due to Corona.
Hopefully we can start up again spring 2021.