Powertex

Wat is Powertex

Powertex is een textiel verharder, een milieuvriendelijk alternatief voor polyester, op waterbasis. Je kunt er vrijwel alle materialen mee verharden die absorberend zijn zoals: textiel, papier, karton, pluche, leder, glasvezelmat etc. Powertex is uitstekend te combineren met zelf hardende kleisoorten, beton, steen, keramiek, hout, zand en Stone Art. Powertex wordt gebruikt voor het maken van beelden, schilderijen, decoratie, objecten en juwelen.

Powertex transparant droogt mat op. De originele motieven en kleuren blijven in de stof bewaard. Jouw beeld of decoratie kan overgeschilderd worden met olieverf, acryl, latex.  Of Powercolor gemengd met Easy Varnish, in deze combinatie is de gebruikte color watervast. Powertex droogt aan de lucht, je kunt dat versnellen met een haardroger. Let op, het droogt daarmee sneller maar wordt daardoor niet eerder hjard!
Powertex lood , brons, terracotta, ivoor en groen zijn al voor gekleurd.

Hoe gebruikt je Powertex? Oude T-shirts, lakens, kinderkleertjes, bij voorkeur goed absorberende en voorgewassen materialen, knipt u in kleinere stroken. Dompel ze onder in Powertex, wring ze goed uit en drapeer of wikkel ze rond een frame. Gereedschap en handen reinigen met warm water en zeep. Bescherm kleding, eens uitgehard is Powertex uitsluitend mechanisch te verwijderen.

Kunnen werkstukken naar buiten? Alle kleuren zijn watervast, behalve transparant. Gebruik daarom, ook om de kleuren van de pigmenten te beschermen, steeds Easy Varnish. Deze vernis is waterafstotend door de wax die erin verwerkt is. Je decoratie na vernissen zes weken binnen laten uitharden.

Powertex is absoluut veilig voor mens en dier en voldoet aan de hoogste Europese en Amerikaanse veiligheidsnormen.  

 

 

PageLines