Styropor …

 

Wat is styropor

 

Styropor, piepschuim, tempex, EPS, isomo, Polystyreen, veel namen voor een veelzijdig produkt.

EPS-Productie Polystyreen ontstaat door polymerisatie van het monomeer styreen. Styreen komt uit de raffinage van aardolie. Er ontstaan kleine harde bolletjes, die in verschillende grootten aan de EPS-verwerkers worden aangeboden. De korrels worden met stoom verhit, de korrels zetten uit en worden aan elkaar gesmolten. Na afkoeling resulteert dit in een plaat of blok geëxpandeerd hardschuim (EPS) Iedere kubieke meter EPS bevat ongeveer 10 miljoen bolletjes, ook wel parels genoemd. Elke parel heeft 3000 gesloten cellen die met lucht gevuld zijn. Concreet bestaat EPS qua volume slechts voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. Het is dan ook zeer licht. Vocht (en waterdamp) tast EPS niet aan. Grote mechanische belastingen kunnen dankzij de specifieke celstructuur worden opgenomen. EPS is een `monomateriaal`, wat wil zeggen: bestaande uit één materiaalsoort, waardoor het bij uitstek voor recycling in aanmerking komt. Bovendien is het grondwater-neutraal. Bron: wikipedia

Piepschuim is een ideaal produkt neemt geen vocht op, is dus waterbestendig, kan gewoon buiten gebruikt worden, is vorstbestendig, licht van gewicht, geschikt om met diverse materialen te bewerken.

U kunt het verven (alle soorten acrylverf), pas wel op met spuitbusverf deze kunnen oplosmiddelen bevatten, deze tasten dan uw styropor vorm aan.

Mozaieken, alle pasta tegellijmen kunt u rechtstreeks gebruiken op onze piepschuim vormen en ook de voegmaterialen.

Beplakken, met diverse lijmen (zonder oplosmiddel) kunt u bijvoorbeeld behang, stof, papier, enz op onze piepschuim vormen plakken.

Denk aan onze Styrofixlijm, Olba kit, houtlijm, Paverpol met deze produkten kunt u diverse materialen op onze piepschuim vormen plakken. Zelfs met een klein lijmpistool kunt u decoraties plakken op onze piepschuim vormen. Diverse andere merken zijn ook geschikt voor styropor mits er duidelijk op vermeld staat dat het oplosmiddelvrij is of dat het geschikt is voor polystyreen.

Natuurlijke materialen  (mos, bladeren, bloemen, droogmaterialen) kunt u eenvoudig met een speldje, krammetje  in het piepschuim steken, of vastplakken met een lijmpistool.

Textielverharders, alle soorten textielverharders: zoals PAVERPOL, POWERTEX, PRETEX, HANDYTEX, KERACOAT enz. zijn geschikt om rechtstreeks op onze styropor vormen te gebruiken.

STYROPOR is dus eindeloos materiaal om mooie decoratie mee te maken!!!! Styropor is ook milieuvriendelijk, al ons afval wordt weer gerecycled, dit wordt weer gebruikt voor kussenvulling, lichtgewicht beton, in de tuinbouw, verder wordt er een gedeelte in de nieuwe bloken piepschuim gebruikt.

PageLines